Cabaret

Hela dagen idag har ägnats åt att förbereda inför cabaren vi har haft ikväll, och vilken cabaret det blev! Jag rööös! Verkligen helt sjukt, har aldrig varit med om bättre. Så otroligt många talanger det finns och så himla bra allt blir om alla bara gör sitt bästa och är positiva. Har en himlarns massa filmer från kvällen som jag tyvärr inte har möjlighet att lägga upp nu så det får bli en annan gång!


La Rambla!


Första hjälpen

Hade examen i första hjälpen igår, både en teoretisk del, en praktisk nödsituation och en del då man skulle utföra hjärt- och lungräddning på en docka. Riktigt svårt när vi skulle agera i en "nödsituation", man fick springa in några stycken i ett rum och därinne fanns det en massa "nödställda". Det kunde vara nån som hade fått en hjärtattack, någon en elchock och någon hade skurit av ett finger. Du skulle sedan agera på bästa möjliga sätt efter situationen och alltså ge första hjälpen, lugna personen, larma osv. Inte världens lättaste när du dessutom har en massa utklädda instruktörer som springer runt och gör allt för att störa dig. Gick inte så värst bra för mig, är ganska säker på att han jag skulle rädda dog haha. Men fick iallafall en 5a av 6 i samlat betyg så jag blev supernöjd ändå!


Första examen

Idag har vi haft våran första examen som var i transfer, sjukt nervöst innan men det gick faktiskt helt okej! Klart att man alltid kommer på saker man kunde gjort bättre och jag är även lite orolig att jag inte höll mig inom tidsramarna men på det stora hela är jag nöjd. Så nu är det bara att vänta tills resultatet som förhoppningsvis kommer upp senare idag. Ikväll har i även våran andra examen som är på allt det teoretiska vi har lärt oss under de två första veckorna, en hel del alltså. Men ska plugga en massa nu på lunchen så förhoppningsvis ska det gå bra det också!


Barcelona

Vi har haft en helt underbart bra dag i Barcelona idag. Älskar den staden! Sol och nästan tjugo grader varmt skulle jag tippa på att det var också. Vi besökte La sagrada familia, åkte upp på ett berg för att kolla ut över hela Barcelona, besökte Camp Nou och avslutningsvis spenderade vi några timmar till shopping på La Rambla. Har världens segaste internet här så är i princip omöjligt att ladda upp bilder så ska försöka mig på att lägga upp bilder från dagen en annan gång.


Transfer, höghöjdsbana och barnklubb

Idag hade vi praktik i transfer och fick alltså åka runt i en buss och köra en transfer som man hade gjort med riktiga gäster. Det gick väl sådär, så får träna som bara den nu till på Fredag då allt verkligen måste sitta. Efter lunch åkte vi iväg med en buss mot hemlig destination och det vi sedan fick göra var att gå en höghöjdsbana. I två timmar klättrade, hoppade och slängde vi oss mellan träden och det var riktigt, riktigt kul.

Lagomt slut var vi sedan och trodde att vi skulle få fara hem och vila men icket, när vi kom tillbaka var det dags för G-fit (guidefit). Vi fick köra crossfit med någon dansk instruktör vilket var sjukt jobbigt. Efter vi var klara med det var det bara att springa upp på rummet och byta om och börja förbereda inför vårat kvällarrangemang som vi har haft ikväll. Vi hade temat "barnklubb" och det blev himla bra tycker jag faktiskt. Jäääkligt skönt att ha det där kvällsarrangemanget bortgjort och slippa tänka på det något mer.


Lägger ut fler bilder från kvällen någon annan dag!


Stressigt, ja.

Idag har varit den mest påfrestande dagen hittils, den har sett ut ungefär såhär:
09.00-11.00 Resehistoria och kataloger
11.00-13.15 Meet the bosses
45 minuters lunch=springa ner på stan och trycka i sig lite donkenmat
14.00-22.00 8 timmars sälj- och service uppgift. FYFAN säger jag bara!
22.00-23.30 Möte med kvällsarrangemang-gruppen (som vi ska visa upp imorgon, hjälp!)
Sen har vi suttit och snackat på rummen tills nu, så det blir till att träna inför transfern heela natten lång. Vi ska hålla ett 5-minuters "tal" och du ska dessutom komma ihåg hundra olika punkter.... Omöjligt.

Återkommer om jag överlever morgondagen.


Lunch på stranden






20 november

Idag har det varit ännu en fullspäckad dag, vi har jobbat med DISC-profiler hela dagen. Alltså olika personlighetstyper , typ fått reda på vilken typ man själv är och hur man anpassar sig efter människor som har andra personlighetstyper. Svårt att förklara men det var iallafall väldigt lärorikt!

Idag var det dags för första gruppen att ha sitt kvällsarrangemang och dom hade Las Vegas-tema så vi har spelat black jack, bingo osv och minglat runt i finkläder hela kvällen. 

Till veckan har vi våra första examen och det känns riktigt nervöst faktiskt, får bara hoppas på att jag klarar det. På Onsdag ska vi fara in till Barcelona och det ska bli så jäkla kul, har redan bestämt mig för att jag älskar den staden bara av allt bra jag har hört om den, haha. På Torsdag ska vi fara till Andorra och prova på rafting vilket jag också tror kan bli riktigt häftigt!

Lite bilder från kvällen;



Våra instruktörer, haha!


"Att vara i Zonen"

Om någon skulle ha fått för sig att det enda man gör på reseledarskola är att festa och ha kul så tycker jag ni ska tänka om. Det går liksom inte beskriva vilken enorm press och stress det är hela tiden, både från omgivningen, instruktörerna och såklart från dig själv att du måste prestera. Du ska vara på topp från nio på morgonen till tio, elva på kvällen och du har inte en dag ledigt på fem veckor. Det kommer hela tiden stunder då det känns som att du kommer bryta ihop och det inte finns en chans i världen att du kommer klara detta, att inte bli godkänd.

Men på något underligt sätt så kan jag inte annat än att älska att vara här, att leva i den här bubblan. Man har bara på en vecka kommit så enormt nära människor och hela klassen blir så sammansvetsad eftersom att alla går igenom det här tillsammans. Måste, måste, måste klara detta. Ingen annan än jag förstår hur mycket jag vill det här.


En anledning till varför jag älskar detta: Vi sitter och har en väldigt djup lektion där mycket handlar om att man ska rannsaka sig själv och allt förvandlas bara till en enda gråtfest. Mitt i allt springer några instruktörer in med peruker och reflexvästar och sen är det bara Let's Twist som gäller.


Fullt normalt

Idag har vi haft försäljning hela dagen och sedan på kvällen har vi träffats i grupperna som vi ska hålla kvällsarrangemang med och i min grupp (dansgruppen, vad tänkte jag med?) så är det bara danskar så det är liiiite svårt att hänga med när dom börjar diskutera och argumentera, haha.

En liten kul grej vi fick testa idag var att stå på en stol och sedan hoppa ner i en hög med glas. Grejen är att man är helt säker på att det ska göra ont och så känns det knappt alls, förstår inte hur det går till faktiskt.



"Det er dejligt!"

Borde egentligen sova nu men eftersom den enda gången vi har någon tid över är på natten så passar jag på att skriva lite nu. Vi har bara varit här i tre dagar men det känns mer som tre veckor. Vi har gjort så himla mycket så det är omöjligt att skriva ut allt här men för att sammanfatta lite; haft lektion i minnestekniker av en världsmästare i ämnet, visat upp ett skådespel på improvoserad danska, haft "dansuppvisning", haft mingelparty med efterföljande utgång som var världsbra, varit på stadssrundtur, haft nån gruppuppgift som gick ut på att gå runt i staden och ta kort på vissa grejer med hela gruppen, hållit en tre minuters presentation om oss själva inför 45 personer (läskigt!) och såklart en massa andra lektioner.

Nu är det dags att gå och sova, börjar nio imorgon som vanligt. Natti!

Can't wait

Sa hejdå till världens bästa arbetskamrater idag och börjar så smått inse att det är på Fredag jag åker. Känns som att jag har 100 saker jag ska hinna göra innan dess och dessutom styra upp min packning som inte får väga mer än 15 kilo för 5 veckor (älska ryan air...) vilket känns lite som en omöjlighet.

Kan inte riktigt fatta att jag gör detta, men någon gång måste man väl lämna tryggeheten här hemma och utmana sig själv litegrann. Är säker på att det kommer bli grymt roligt och lärorikt!


Lite Stockholm






6 november

Stockholmstrippen blev väl inte riktigt som planerat, ingen Rihanna och därmed stor besvikelse såklart. Men vi hade det riktigt trevligt ändå, blev shopping, utgång, en tur till Gamla stan och ännu mera shopping.

I helgen har jag bara varit hemma i Flarken eftersom jag som vanligt när jag har varit någonstans har dragit på mig en förkylning. Har hunnit hänga med Sara idag också, gick till kyrkogården en sväng och så. Fint med alla ljus på gravarna!


Stockholm

Kom till vandrarhemmet för ett tag sen och nu sitter vi och nöter dator. Imorgon blir det massa shopping och FÖRHOPPNINGSVIS så ska vi få se Rihanna också, annars så vet jag inte vad jag gör!



RSS 2.0